Coornhert-stadswandeling

Coornhert heeft bijna veertig jaar van zijn leven (hij werd 68 jaar) in Haarlem gewoond en gewerkt en heeft hier heel wat sporen achtergelaten. In het centrum van Haarlem is een wandeling uitgezet waarin de belangrijkste met Coornhert verbonden plaatsen worden aangedaan. U kunt deze wandeling doen met een deskundige gids. Dat is gratis. De wandeling wordt door de Coornhert Stichting Haarlem tussen 1 mei en 1 oktober aangeboden aan groepen die daarom vragen: jongeren, ‘nieuwe Haarlemmers’, serviceclubs, scholen, verenigingen enz. enz.
U kunt een wandeling met gids aanvragen door een e-mail te sturen aan coornherthaarlem@gmail.com U kunt de wandeling ook zelf doen.

Coornhert-excursie

Excursie per bus naar Gouda en Dordrecht. Van 8.30 uur tot ca. 17.30 uur. Kosten: € 30,- p.p. (incl. vervoer, lunch, museum- en kerktickets, gidsen). Inschrijven.

Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars

Stadhuis Haarlem , Nederland

Tentoonstelling in de Kloostergangen van het stadhuis. Nieuw werk van leden van de Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD), geïnspireerd door Coornherts denkbeelden. Toegang: gratis

Het Beleg en Kenau in prenten en kaarten

Antiquariaat De Vries & De Vries Damstraat 19, Haarlem, Nederland

Prenten en kaarten over het Beleg en Kenau te zien en te koop. Plaats: Antiquariaat De Vries & De Vries, Damstraat 19. Toegang: gratis.

Terug in de drukkerij van Coornhert

Hoofdwacht Grote Markt 17, Haarlem, Nederland

Druk zelf op een oude pers een tekst van Coornhert in zijn oude drukkerswerkplaats. Plaats: onderhuis Hoofdwacht, Grote Markt 17. Toegang: gratis

Kunst in het Coornhert Lyceum

Coornhert Lyceum Lyceumlaan 1, Haarlem, Nederland

Rondleiding langs aantal Coornhert-kunstobjecten, zelf iets drukken op de lino-pers,
Plaats: Coornhert Lyceum, Lyceumlaan 1, Haarlem-Zuid. Aanvang: 16.30, na afloop drankje en hapje. Toegang: gratis.

Toneel uit de tijd van Coornhert

Stadhuis Haarlem , Nederland

Toneelstuk uit de zestiende eeuw tijdens een diner in de middeleeuwse Gravenzaal. Plaats: Stadhuis Haarlem, Gravenzaal.Toegang: ticket kopen.

Scholen-debat

Coornhert Lyceum Lyceumlaan 1, Haarlem, Nederland

Debat met vier scholen over stellingen m.b.t. Coornhert-thema’s: tolerantie, gelijkheid, vrijheid, rechtvaardigheid. Plaats: Aula Coornhert Lyceum. Toegang gratis.