Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Coornhert-excursie

27 augustus

Coornhert-excursie
Dagexcursie per bus naar Gouda en Dordrecht.
Kosten: € 30,- p.p. (incl. bus, lunch, museum- en kerktickets).
Vertrek bus: om 8.45 uur stipt vanaf parkeerterrein Ikea, nabij NS Station Spaarnwoude. Hier weer terug om ca. 17.30 uur.

Toelichting
De excursie staat geheel in het teken van Coornhert en heeft als bestemming Gouda en Dordrecht. De excursie wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, die al meer dan 100 jaar elk jaar voor haar leden een excursie houdt.

Het bezoek aan Gouda bestaat uit drie onderdelen:
• Sint-Jan (waar Coornhert begraven ligt), grafzerk; het op Coornherts ideeën gebaseerd gebrandschilderd raam; raam onthoofding Johannes de Doper; teruggeplaatste altaarstukken
• Gasthuiskapel van Museum Gouda met de raamcartons
• Stadswandeling met een bezoek aan de in mei 2022 te openen Kraamkamer van de Vrijheid in het poortgebouw van de voormalige Remonstrantse Kerk; langs Coornhert-plaquette aan de gevel van het stadhuis en langs Oosthaven 17 (woon- en sterfhuis van Coornhert).

In Dordrecht wordt het in 2022 vernieuwde Museum Het Hof bezocht, plaats van de eerste Vrije Statenvergadering in juli 1572, waarvan Coornhert later kort secretaris was.

Het maximum aantal deelnemers aan de excursie is vijftig. Leden van de Vereniging Haerlem (en hun partner) hebben voorrang bij de voorinschrijving, maar ook niet-leden zijn welkom.
De deelnemersbijdrage van € 30,- is niet voldoende om de kosten van de bus, lunch, museum- en kerktickets te dekken. Het niet door de deelnemersbijdrage gedekte deel, komt voor rekening van de Coornhert Stichting Haarlem.

Het is niet mogelijk om delen van de excursie met eigen vervoer en/of op eigen gelegenheid mee te maken. Het gaat om een ‘ouderwetse’ busexcursie, onder het motto: ‘Samen uit, samen thuis’. Wie wil deelnemen dient zich voor 1 augustus op te geven en te betalen. Dat kan vanaf 1 juni. Er zijn maar 50 plaatsen in de bus, dus ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Aanmelding gaat via dit formulier. Betaling door € 30,- p.p. over te maken op bankrekening NL12RABO 03 24 07 17 95 van de Coornhert Stichting Haarlem.

Gegevens

Datum:
27 augustus
Evenement Categorie: