Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars

31 augustus - 8 oktober

Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars
Tentoonstelling in de Kloostergangen van het stadhuis.
Nieuw werk van leden van de Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD), geïnspireerd op Coornhert en zijn denkbeelden.
Data: 31 aug. – 8 okt.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9-17 uur; ook geopend tijdens de Open Monumentendagen za. 10 en zo. 11 sept. van 10-16 uur.
Toegang: gratis.

Toelichting
De Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD), opgericht in 1821, houdt in samenwerking met de Coornhert Stichting Haarlem een tentoonstelling van leden van KZOD (grafische kunstenaars, tekenaars, schilders en beeldhouwers) die worden uitgenodigd werk in te zenden, dat geïnspireerd is op Coornhert en zijn denkbeelden. Er kunnen maximaal 25 KZOD-leden meedoen. Deze kunnen zich tot 15 maart voor deelname inschrijven via coornherthaarlem@gmail.com

De tentoonstelling wordt op 2 september om 16.00 uur officieel geopend. Bij de tentoonstelling zal onder verantwoordelijkheid van de Coornhert Stichting Haarlem een boekje verschijnen met beeld van (een selectie van) de ingezonden werken, waarbij de kunstenaars aangeven hoe zij door Coornhert zijn geïnspireerd.

Gegevens

Begin:
31 augustus
Einde:
8 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Stadhuis Haarlem
Nederland