Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars

31 augustus 2022 - 8 oktober 2022

Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars
Tentoonstelling in de Kloostergangen van het stadhuis.
Nieuw werk van leden van de Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD), geïnspireerd op Coornhert en zijn denkbeelden.
Data: 31 aug. – 8 okt.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9-17 uur; ook geopend tijdens de Open Monumentendagen za. 10 en zo. 11 sept. van 10-16 uur.
Toegang: gratis.

Toelichting
De Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD), opgericht in 1821, houdt in samenwerking met de Coornhert Stichting Haarlem een tentoonstelling van leden van KZOD (grafische kunstenaars, tekenaars, schilders en beeldhouwers) die worden uitgenodigd werk in te zenden, dat geïnspireerd is op Coornhert en zijn denkbeelden. Er kunnen maximaal 25 KZOD-leden meedoen. Deze kunnen zich tot 15 maart voor deelname inschrijven via coornherthaarlem@gmail.com

“Op 2 september vond in de Kloostergangen van het Haarlemse stadhuis de opening plaats van de expositie Coornhert als inspirator van hedendaagse kunstenaars. Te zien is nieuw werk van 13 leden van de Haarlemse kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel. Zij lieten zich inspireren door de denkbeelden van Coornhert over verdraagzaamheid, vrijheid en gelijkheid. Van dit werk verscheen een fraaie catalogus getiteld “Kunstenaars in het spoor van Coornhert”, die in de boekhandel te koop is voor € 7,50.

KZOD-voorzitter Ellen Wolff introduceerde de kunstenaars; Wim Cerutti, voorzitter van onze stichting gaf een uiteenzetting over het tot stand komen van het project en overhandigde aan burgemeester Jos Wienen vervolgens het eerste exemplaar van de catalogus.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft dichter Seraphina Hassels het gedicht Lichtdrager geschreven, en zij droeg dit zelf voor.”

Zie ook nieuwsbericht: 
https://coornherthaarlem.nl/2022/09/02/opening-expositie-coornhert-als-inspirator-van-hedendaagse-kunstenaars%EF%BF%BC/
 

Gegevens

Begin:
31 augustus 2022
Einde:
8 oktober 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Stadhuis Haarlem
Nederland