Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bekend maakt bemind: vluchtelingen zoals Coornhert

1 september 2022 - 31 december 2022

Bekend maakt bemind: vluchtelingen zoals Coornhert
Project: nader uit te werken met Vluchtelingenwerk Nederland, project ‘Bekend maakt bemind’
Plaats, datum, tijd: nader te bepalen
Toegang: gratis

 

Toelichting
In Haarlem wonen heel wat mensen, die gevlucht zijn voor (oorlogs)geweld of (net als Coornhert) vanwege hun mening en denkbeelden. Wie zijn zij? Wat is hun verhaal? Hoe vinden ze hun weg in de Haarlemse samenleving. Wie helpen hen daarbij? Wat willen ze? Wat vinden ze van ons? Wat kunnen we van hen leren en wat kunnen wij voor hen betekenen?
De komst van vluchtelingen maakt veel los. VluchtelingenWerk Nederland maakt zich sterk voor de bevordering van het draagvlak voor bescherming en opvang van vluchtelingen in Nederland. Belangrijk instrument daarbij is het organiseren van kleinschalige ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders, waarbij de vluchteling zijn persoonlijk levens- en vluchtverhaal vertelt en een dialoog ontstaat, wat leidt tot een genuanceerder beeld en meer begrip. De vluchteling blijkt een waardevol medemens.
Deze kleinschalige dialogen zijn door VluchtelingenWerk Nederland gebundeld in het project Bekend Maakt Bemind. Vaak vinden de dialogen plaats in de vorm van lessen op basis- en middelbare scholen, waarbij in een lesuur een communicatiemedewerker van VluchtelingenWerk Nederland kort voorlichting geeft over vluchtelingen, asylzoekers en statushouders in Nederland waarna een vluchteling zijn verhaal vertelt en met de leerlingen in gesprek gaat.
In het kader van Coornhert500  zullen ook in Haarlem enkele basis- en middelbare scholen met het programma  bekend Maakt Bemind bezocht worden.

Daarnaast zal een maaltijd worden georganiseerd waarbij door enkele tientallen vluchtelingen en Nederlanders gezamenlijk wordt gekookt en gegeten.  

Vluchtelingenwerk Nederland ‘Bekend maakt bemind’. https://www.vluchtelingenwerk.nl/sites/default/files/regio/Zuid-Nederland/a5_folder_bekend_maakt_bemind_2021.pdf

Gegevens

Begin:
1 september 2022
Einde:
31 december 2022
Evenement Categorie:
Site:
https://www.vluchtelingenwerk.nl/sites/default/files/regio/Zuid-Nederland/a5_folder_bekend_maakt_bemind_2021.pdf