Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scholen-debat

28 oktober 2022

Scholen-debat
Debat met vier scholen over stellingen m.b.t. Coornhert-thema’s tolerantie, gelijkheid, vrijheid, respect en rechtvaardigheid
Plaats: Aula Coornhert Lyceum
Toegang: gratis
Nadere details volgen

Toelichting
Door het Coornhert Lyceum wordt onder auspiciën van de Coornhert Stichting Haarlem, in nauwe samenwerking met het Nederlands Debat Instituut een debat georganiseerd waarbij als deelnemers (naast het Coornhert Lyceum zelf) worden uitgenodigd het Mendelcollege (Haarlem), het Atheneum College Hageveld (Heemstede) en het Haarlemmermeer Lyceum.  Er wordt gediscussieerd over stellingen m.b.t. thema’s die verband houden met kerndenkbeelden van Coornhert, zoals tolerantie, gelijkheid, vrijheid, respect en rechtvaardigheid.

Coornhert verspreidde zijn denkbeelden op allerlei manieren: door boeken en pamfletten, door prenten, toneelstukken en liederen, maar ook door het organiseren van openbare debatten, zogenaamde disputaties, met allerlei instanties, geleerden en predikanten. Het debat is de laatste decennia door veel scholen (her)ontdekt als middel om gefundeerd en respectvol met elkaar in gesprek te gaan over, ook voor jongeren, belangrijke vraagstukken.

 

Gegevens

Datum:
28 oktober 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Coornhert Lyceum
Lyceumlaan 1
Haarlem, Nederland