Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hoe humaan zijn we?

1 mei - 31 december

Hoe humaan zijn we?
Project: wordt nader uitgewerkt met het Humanistisch Verbond afd. Haarlemmerland
Plaats, datum, tijd: nader te bepalen
Toegang: gratis
Nadere details volgen.

Toelichting
Coornhert leefde in een tijd van oorlog en strijd om het ‘ware’ geloof, van onrecht en intolerantie. Het lijkt wel onze tijd! Coornhert was een van de mensen die een proteststem liet horen en hier een visie tegenover stelde. De humanisering van de samenleving vormt daarbij de kern. Hoe humaan zijn we zelf, als individu en als gemeenschap? En in hoeverre brengen we Coornherts denkbeelden in de praktijk? In hedendaagse termen gaat het dan vaak om gastvrijheid versus xenofobie, om verdraagzaamheid versus (verbaal)geweld, om respect versus het gebrek daaraan, om de erkenning van gelijkwaardigheid versus racisme, de waarheid versus de leugen enz.

Maar het gaat ook om zelf in vrijheid na te denken (en te beslissen!) over belangrijke ethische vraagstukken rond leven, liefde en dood. De gelijkwaardigheid en waardigheid van ieder mens speelt hierbij de hoofdrol.

In goed overleg met het Humanistisch Verbond, afd. Haarlemmerland, zullen delen van het Coornhert500-jaarprogramma onder de aandacht worden gebracht van de circa 500 leden van de afd. Haarlemmerland en waar mogelijk worden toegesneden op wensen van deze leden.

Gegevens

Begin:
1 mei
Einde:
31 december
Evenement Categorie: