Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coornhert-prijs

20 april 2022 @ 10:00 - 17:30

Coornhert-prijs
Prijs ingesteld door de Coornhert Stichting Haarlem voor een in Nederland gevestigde persoon of organisatie die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt in woord, geschrift, enige andere (kunst)uiting of metterdaad, met betrekking tot kernwaarden in het denken van Coornhert: vrijheid, gelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid. De prijs wordt eens per drie jaar uitgereikt namens het bestuur van de Coornhert Stichting Haarlem aan de prijswinnaar, die door een onafhankelijk jury bindend wordt voorgedragen. Aan de prijs is een beeldje met een portret van Coornhert verbonden en een geldbedrag.
De prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt tijdens het op 20 april in Haarlem te houden publiekscongres Coornhert500: tolerantie en samen leven.
De jury bestaat uit Neli Groen, rector van het Coornhert Lyceum Haarlem (voorzitter), Mardjan Seighali (directeur Stichting Vluchteling-Studenten UAF en voorzitter van het Humanistisch Verbond Nederland), Job Cohen (oud-staatsecretaris, oud-burgemeester van Amsterdam) en Bastiaan Rijpkema (Jurist, rechtsfilosoof. Bijzonder hoogleraar Verdraagzaamheid – Uytenbogaert-leerstoel – Universiteit Leiden). De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van Coornhert.

Gegevens

Datum:
20 april 2022
Tijd:
10:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Stadhuis Haarlem
Nederland