Tussen de veertig en vijftig belangstellenden, onder wie veel oud-leerlingen, waren naar het Coornhert Lyceum gekomen om onder leiding van Harm van Ee, tekendocent en coördinator

We maakten kennis met de nieuwe rectoren Alexander Volmer en Bas Boersma.

In de binnentuin wees Harm van Ee op het kunstwerk The Wall of Shame, dat is vervaardigd naar een ontwerp van een van de leerlingen, Eline de Lange, en dat een tijd lang te zien was op in de beeldengalerie op de Dreef. Zie https://www.beeldengalerijhaarlem.nl/Eline-de-Lange/

Wim Cerutti, voorzitter van de Coornhert Stichting Haarlem, ging in op de vruchtbare relatie tussen onze stichting en de school; vervolgens stond hij stil bij het borstbeeld van Coornhert van de hand van Jan van Borssum Buisman.

Maria van Vlijmen, bestuurslid van onze stichting, stond uitgebreid stil bij de betekenis van de wandplastiek van de hand van de kunstenaar Levinus Tollenaar. Over Tollenaar verscheen een artikel van Wim de Wagt, dat op de website te lezen is.

Harm van Ee gaf een uitleg bij het glas-in-loodraam van Joost Swarte.

Docent Drama ontving ons in de aula, waar de bezoekers een kijkje achter de schermen konden nemen van het toneel.

Harm van Ee gaf een uitleg bij het glas-in-loodraam van Joost Swarte.

Docent Drama ontving ons in de aula, waar de bezoekers een kijkje achter de schermen konden nemen van het toneel.

Tenslotte toonde Harm linosneden van zijn leerlingen, geïnspireerd op het gedachtengoed van Coornhert die te zien zullen zijn in Museum Haarlem vanaf 24 september. Deze zijn in zijn tekenlokaal vervaardigd op een grote drukpers; ze zijn allemaal opgenomen in het boekje.

Paul van Marissing van Grafisch Atelier Haarlem https://gahaarlem.nl/ die bij de totstandkoming heeft geholpen demonstreerde het drukken op deze pers; de bezoekers werden in staat gesteld een van de lino’s af te drukken.

 Peter van Wingerden