Burgemeester Jos Wienen opende op vrijdag 22 april om 16.30 uur de tentoonstelling ‘Het Beleg in beeld’ die t/m 11 september van ma. t/m vrijdag van 10-17 uur te zien is bij CopyNet Print en Sign, Cronjéstraat 39. De tentoonstelling haakt in op het feit dat 450 jaar geleden het Spaanse beleg van Haarlem begon. De expositie bestaat uit een tiental prachtige oude kaarten en stadsplattegronden, die samen een fraai beeld geven van de belegering van de stad Haarlem. Het gaat om hoge resolutie kopieën, die soms nauwelijks van het origineel te onderscheiden zijn. Alle kaarten zijn in verschillende formaten en op verschillende soorten dragers te koop. Over de belegkaarten verschijnt ook een boekje, dat in de winkel te koop is. Ook van de tekeningen van Chiel Braat is een kleine expositie ingericht. Deze leggen op unieke wijze de stad en haar recente geschiedenis vast. De tentoonstellingen, die beide beelden voor de eeuwigheid bevatten, zijn een initiatief van Martin Hop en Ellen Pijnakker, eigenaren van Copynet, die een grote liefde voor de geschiedenis van Haarlem hebben.